you leave me :'(



innalillahiwainnailaihirojiun..smoga arwah ditempatkan bersama-sama org-org yank beriman..insya'Allah, aminnn.. arwah yank aku maksud kan ni adalah arwah tuk saudara aku yank baru sahaja menghembuskan nafas terakhirnye pada ari kamis lepas bersamaan 9 jun 2011.. erm, 1st aku dapat taw tuu daripada ayah aku.. ayah call, bgtaw mengenai pemergian awrah.. "tuk su da tade" aku sedih, aku nangis jer lepas talian dimatikan.. 



YANK aku pikir time tu, aku na balik kelantan.. dah arr rindu at family sangat-sangat, masalah berlambak ta settle-settle ag... erk, aku ta kira, pape pun jadi, aku tetap nak balik kelantan !! then, malam tuu gak arr aku beli tiket.. penim+stress gak malam tu,. ad0ii, na booking ticket nt0k flight da ta sempat... at last, aku booking ticket bus ja.. bus p0wn ta kesah la, lambat ka cepat ka,. m0st important is i have to back home.. !! ahaa, pagi jumaat t0uw aku btolak balik kay bee.. actually, bowink gak duk atas bus tuu..maklum la, balik s0wank diri ja..huhuu~ but, i d0nt care .. kecik punyer hal laa tuu.. so, selama beberapa jam aku at bus t0uw, lam kul 5lbih cmtu aku sampai kat kay bee.. alhamdulillah, selamat sampai.. 



erm, then kees0kan pagi tuu bawu la aku g ziarah kubur arwah.. sempat jugak nangis jap,. tapi aku jenis tama0 bagi owank teng0k aku nangis.. sib baek umi ta pasan aku nangis time tu..sempat cover..huk.. 



arwah tuk saudara aku ni s0wank yank penyayang, rapat ngan aku.. dulu masa aku kecik-kecik, aku duk ngan dye la..aku n 2 0rang adik aku.. tuu yank aku sedih sangat.. aku dah ta dapat jumpa arwah lagi dah..dye dah tinggalkan aku...raya ta0n ni da ta dapat aku na merasa ketupat yank arwah selalu buat..hermm..biase, tiap2 ta0n musim perayaan arwah akan bwat ketupat...umi mesty tempah ngan arwah.. :'(.. 



semua tuu kuasa Allah swt. Aku hanya mampu meredhai pemergian arwah... semoga arwah bahagia di sana... al-fatihah... aminnn ,...



524 comments:

  1. Sabaq sudah ok dok elok2 kita serupa

    ReplyDelete
  2. nnalillahiwainnailaihirojiun..smoga arwah ditempatkan bersama-sama org-org yank beriman..insya'Allah, aminnn.. arwah yank aku maksud kan ni adalah arwah tuk saudara aku yank baru sahaja menghembuskan nafas terakhirnye pada ari kamis lepas bersamaan 9 jun 2011.. erm, 1st aku dapat taw tuu daripada ayah aku.. ayah call, bgtaw mengenai pemergian awrah.. "tuk su da tade" aku sedih, aku nangis jer lepas talian

    Lebih kurang kurang lebih


    Ak tk :'(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Suka hatiku nak pi mana tl leh dok sngap

      Delete
  3. Hp ni aku juai kt mirul










    Lepaih sem5 byk kngan <3
    Ambik s2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Helmi mcm nk mati








      Dpa nganga corcern

      Delete
    2. Ak tkan tenang kalau dok pikiaq



      Bnda lama


      Tu cita kt hang


      Sayang

      Delete
  4. Marley buang semua dia maki sikit ja






    Dia call hang qb

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg sakit hati tksah gelak2 jujur ni dpa ungkit





      Tu



      Шад.ие.ишма


      Berambuih fb

      Delete
  5. Aman damai






    Shah pailang jenih nabil







    Tak reti melayu




    Palat



    Fress kna buang

    Magazine ak settle tampaq mcm pondan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hang aku tk larat nk maki






















      Okay

      Delete
    2. Hang gatai ak tkpa okay sayang










      Kecian


      Awat ketegaq



      Lein kali dgaq ckp

      Delete
  6. Aku raja online






    Ak boleh tipu



    Allah tk leh

    ReplyDelete
  7. Kacau sha pailang tu dia sapa













    Hang okay

    ReplyDelete
  8. Member hang malaih


    Tkpa2 mangkaq dulu st ramai2

    ReplyDelete
  9. Nama hang tak hide



    Tu aku bara dia ketaq



    Jeans hapak

    ReplyDelete
  10. Siang mlm keja sat ak joging top up boring nk mampuih

    Mŕsm

    ReplyDelete
  11. Anjing koler tkpa2

    Kacang ja mcm anjing tepi rumah



    Kelang pun tkpa



    Hang student >:)

    ReplyDelete
  12. Siang malam keja tkda apa pun sat aku joging beli top up hang mampuih pi tk mau sudah







    Ya Allah handsomenya



    Bentong

    ReplyDelete
  13. Okay bye



    Tk puaih hati mai gamai2









    Shawn michaels telinga bengang


    Sumpah merapu


    Ok ja<3

    ReplyDelete
  14. Aku kecian kt hang tkpa top up sikit 0 kredit


    hati bara

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pakai power kronos


      Al ikhsan tkyah kwn hng

      Bj murah nike elok


      Lelong okay

      Delete
    2. Lawak ni perlu nk bg cool



      24 bara pailang sama jenih dgn itam

      Gelugoq paan


      Batu uban ak tk mauw taw

      Delete
    3. Orang penat nk layan yg tulih ni tkpa okay pi mengantuk lg ok

      Delete
    4. Seb beik tutup sat ja sampai

      Delete
    5. Pelindung keluarge lipeh kampung tu la awat dpa tamak mati tk mai

      Delete
    6. Jannaton gelugoq pk cik mak cik bongsu alfarrabi

      Delete
    7. Hati manusia dlm diri hasad dengki cth yg nampak hantu buat kuih

      Delete
    8. Aku tknmpk tidoq mcm nk haram mai kna buka pintu tkleh 24 jam type

      Delete
    9. Cekiq kenyang dah hang mampuih pi



      Ak jenih mcm dia dia gatai

      Delete
  15. Makan tidoq ja mcm bos aset estet tk taw urus

    ReplyDelete
  16. Alhamdulillah hang kna tanya budak almashoor ok

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ak ebat sgt teka nama pompuan kot tepon rumah fatihah hang taw mana dpa kata aku taram ja

      Delete
    2. Like toy soldier arwah didik mcm tu kampung dok cucuq bentong dong bentong kali
      kak khan

      Zzz abng aku setan
      utraman
      Nexus

      Delete
    3. Syurga teruk tk ngaku kwn pasai comei putih ok

      Delete
    4. Marley okay paling ok
      Ngan zana


      Paan2 tk sabaq2 kwn ngan nizm

      Delete
    5. Begum ok la tkpa tolong menolong

      Sofistikated biaq

      Okay reko. Eyna tkmau aku ambik semua crew2

      Delete
    6. Pulun bd pulun badak matpulunbadak



      GOKU DULU LA OKAY GENG AKU 1 MALAysia Sabah pun ada

      Delete
    7. Tkmau berlagak terpaksa super saiyan ak semua aku world no 1 dulu tikus

      Mai fresš badak
      La.end

      Delete
    8. Ak kn ikut ckp mak hng pun sama

      Delete
    9. Ak tk tahan sgt òk bkn hang ak jahat

      Delete
    10. Bkn tu wasiat sblm 23 arwah mnja sgt

      Delete
    11. Perlu jgk hawa mahadi punya pasai cuba iktiar

      Delete
  17. Teruk ak cc keta langgaq pedih tuang biasa kawan pekena korang semua siam kdh ak lg kuat iman kulim cc wifi haram:-) mami jarum payah tkpa 29 ak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Matang dulu 19 matang dh ok sampai oxford hang2

      Dulu baladewa once belah dh boleh malaih la ariel nk keluaq dh ak tk kemana kecian

      Delete
    2. Usm ja tk kira penang pi okay ak suka penang hang uitm šhah alam ada geng bob sana alfarabi sana

      Delete
    3. Ikut hang ak tk larat perabih buang dua sem tunang pi ok

      Delete
  18. Sini siki2 nanti aku cari bb paling cokia shawal punya taukel up melayu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Melayu sama melayu dengki payah sedih kiamat

      Delete
    2. Mk cik dia rapat ngn mak aku kna santau

      Delete
    3. Xsah mcm ni aku top up petang

      Delete
    4. Apa2 jgn cari aku muka tk malu mai nabilridzal mesti mai punya

      Delete
  19. Mak hang bahaya toksah tugut hati jd mcm ku

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mcm hg tk knai aku malaih2 dok pi dkt crew2 tksah bukan baguih pun farah kata muni bukab adik2 hng pun tkpakan tunang online

      Delete
  20. Mcm aku ni pk sggp cukup sini bye Assalamualaikum mintak maaf byk2 fb lg baguih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tadi hospital cornfirm tggh sem aku tumpu muet ngn miss nuha mk aku kata ad jodoh ada

      Delete
    2. Rehat pi sem ni adik pun behenti keja bpk tk magah aku ok tkpa rest pkngh teman kolej tkmau sbt dh

      Delete
    3. Meluat din li ok tkpakan hg jaga diri aku mcm plan bnda ni makn ubat dah

      Delete
    4. Fb twitter semua mampuih pi kt orang

      Delete
    5. Bagu punya lama bg kt beguk2

      Delete
    6. Mak aku taw miss nuha ok 29 penat pi ngn pkngh ok lmbat pi ok daniel marley ok jga aku geram

      Delete
    7. Ok tidoq smlt mlm miss nuha bye Assalamualaikum tkyah mlm2 ok miss nuha bye love U

      Delete
  21. http://www.bodyweight.net/fts_bmi.html ak tkphm ok kong dah cintalah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Silap email puan ramah tkpa delete semua

      Delete
  22. Ict ayin kot nampak insyuran ak pas tepon beik dpa

    ReplyDelete
  23. Time dowfy time tu jgk burn cd hng tksah

    ReplyDelete
  24. Sama dik tok ak dok taman sardun joe anak dia juai aiq dulu uitm frees

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sim card buang adik aku akudah sepak dah

      Delete
  25. Nabil ak sayang dia dia dengki ak masyaallah adin maher zain kecik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assingment ngan li programma flash dgn Yuki tkpa hg teman dua khalwat

      Delete
    2. Sorry naim chop melingkup buang ak teriak kt muni

      Delete
    3. Maarop pun beik kamu yg dipysicosis









      nabilridzal sat na

      Delete
  26. ak jga mak sudah line clear maì bkn hng taw ok taubat

    ReplyDelete
  27. Silap byk no nabil neik twitter deactivate dah

    ReplyDelete
  28. Aku nk main bola nizam dia buat tk taw ja sayang

    ReplyDelete
  29. Fb twitter top buang igt td bukan Demi Allah hg pun reply ok youtube Google Plus blogger mak tk bg top buang

    ReplyDelete
    Replies
    1. You have 2 missed calls
      (2) +6046423797 since 11:09am 26.05.12

      Semalam

      Delete
    2. Pi nanti darul shifa' ak tk leh mcm nk kepak danial marley

      Delete
    3. Tk betoidak okaykan aku mcm ni nk buat mcm mana exend pi 80 sem pun

      Delete
    4. 2 sem aku pastu aku masuk aku ydp

      Delete
    5. Nk komed2 aku ok ja mahadi sat dia thinks first i see calander. Please respect me i will story in ict office

      Delete
    6. Aku mcm ni hidup tk segan mati segan ussually i right now baca metro aku sukała kt hng tu payah tunggu hng belah dulu ceh berpotensi makn roti ja nasi tk lyan uwek
      natuve kita muet skali OkayBeethoven hothenet reformed

      Delete
    7. I'm right now wrong grammar tension tok hng dowfy San tggu hgpa belah pailang tu 29

      Delete
    8. Aku tgk hg ja sudahlah nidji bodo islia shafina binti islah silap dulu ok

      Delete
    9. Assalamualaikum w.b.t ! I'm Nuha Fashshalna binti Mohd Asri.. ;) can just call me Shal. I'm highly addicted with mocha and halls..n chocolate..hehee~ ;D mohamad syafiq bin badaruddin penang ja smapi Oxford ok mai tulisan jawi tolong aku nanti

      Delete
    10. Kna kawin dgn hg sat syifa' tnya dulu ak tkt family ak hg tkpa Assalamualaikum w.b.t ! I'm Nuha Fashshalna binti Mohd Asri.. ;) can just call me Shal. I'm highly addicted with mocha and halls..n chocolate..hehee~ ;D s

      Delete
  30. Ang tk suka aku mcm ni tapi aku nk

    ReplyDelete
  31. Skype angry birds space kan ak nk pi oxford

    ReplyDelete
  32. Rejab skrg ingt aku straigth puasa syaban pnuh

    ReplyDelete
  33. 1 smpai 15 aku igt dulu nisfu syaaban 666 omen

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lepaih geram main wwe12 td aku sin cara kalah disqualified ngn bngku adik Christian

      Delete
    2. Dp biaq tkdak otak ok rindu miss nuha

      Delete
    3. Ps2 nk ambik2 mak ła maghah ok game tkpa pi kongsi sat ambik mak

      Delete
  34. Aban syafiq gile wad bentong aku tk salah kampung mati x mai mak busu mak anjang bentong lipeh

    ReplyDelete
  35. Tu muhammad khairul shawn michaels kutbah siang rasullullah
    ni gila betoi predator aku sultan sultan sultan malaikat maut jom main kuncup syukri lwn2 geng aku taw dah TM sejuta ambik buat tk bwk aku mak wad liklau darah rendah hmpir cegai nisbu shaaban siang bpk aku tugut

    ReplyDelete
  36. Balik sorry sudahlah ok 3 kul ok ja

    ReplyDelete
  37. Suap lemang esok ogang tk update blog

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku masuk ja semua belah malaih belagak

      Delete
  38. Ang sat aku tukaq digi mesej mak

    ReplyDelete
  39. Nabilridzal dajei sah no twitter aku

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku bila2 ja kolej sabaq smpai khamis

      Delete
  40. Sayang aku cit dari mula maki tksah ilmu jahanam sat quran ang begak toikan atau penggal kpala panjang penaga mak hg salam tk dosa

    ReplyDelete
  41. Nama aku mòhamad syafiq bin badaruddin bin mat bin zakaria. Sampai dato' linggi smpai muhammad umat muhammad

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kampung sana dik dok bngga dato' linggi tu lingkup 11 begadik dia yg baguih lein jahanam sumpah x guna 1 sen pun mcm yg dok ada

      Delete
    2. Mak dia binti esah binti apa dpa x ambik taw kubuq semak gumput panjang dia ja berguna mcm aku yg tk guna ok dia yg angkat mak dia kokkong spetila tok dia mati pompuan lempaq dlm laut ang diam sat

      Delete
  42. Mati cucuk paku tinggai 7 lain x guna dia dòk puja mz alias tkt bini jgk kot saka citu

    ReplyDelete
  43. Mati2 mak pulak zuraini binti osman binti hj ali binti smpai janaton smpai Adam
    ok tok pompuan wan cheek binti mat nor semua bnga bpk anak aram LG baguih

    ReplyDelete
    Replies
    1. malaih adik begadik semua baguih plg bagulih pkngh tp x semayang ok bongsu mangkaq mcm nk cium ok black mizal ade ok

      Delete
  44. Aku lahir taw sudahlah aku muar sana kurus mai penang gemuk dajh 1 kongsi mat ketua dajah 3 genting semua pompuan sudh toriq nizam f1 pfs lim han liang gereja 2 3 ali imran ghd murung tanah guntuh pmr 4 math c upsr sama bi B f4 start jua tok man mati sudahlah baby

    ReplyDelete
  45. Salam,nnt balik singgah kfc balik pulau ,beli ayam sbb di rumah tak dak lauk.
    Td pì dh ok

    ReplyDelete
  46. Stress td pukui 1 round ok abis yakin suci isyak solat ok ubat makn da

    ReplyDelete
  47. Dah sayang awt teghuk tepi tu ak nk ang blajaq tkpa aku korban solat dh mak Salam dah

    ReplyDelete
  48. Time fesi mulut jahat ak mai tgk hang ja ok

    ReplyDelete
  49. Yg terhormat ak tidoq peluk mak mak pesan mpp jgn ak beik sgt ok kulim julai ok mimpì time peluk mak klinik jumaat xsah dia sie nabìlridzal tegiak tabliq

    ReplyDelete
  50. Mimpi guruh bilik ni mcm tpk pesta nkjmpt hang boleh penang

    ReplyDelete
  51. Assalamualaikum selamat mlm ok bye I love u okay bee maaf ok pg pulak :'(:-)<3@-}--B-)-:)

    ReplyDelete
  52. Yg nabil kata betoi ak berlagak ok hang egois

    ReplyDelete
  53. Ak spm tk lepaih tegìngin oxfod mat kata nak berjaya ek pelingkup dpa tu

    ReplyDelete
  54. Awat tension kpala bth jgn kcau ak keja din beik tkpa sahabat dk

    Akpulunmatdinmudintopui

    Aidil dll




    Paan marley
    Ckp

    ReplyDelete
  55. Lupa kak ira abg helmi

    Suma ak bg okaybee

    ReplyDelete
  56. Replies
    1. Tak byk berlambak lg ckp subuh pi pongsu ingt janji 29 ak nk cagi calon gf dulu

      Delete
  57. Bgani kerana berani hang yg penakut twitter tksah sat ja

    ReplyDelete
  58. 0174408760 ok sms yg tu ak tkmau buat mak aku sayang mak

    ReplyDelete
  59. Kenangan lama ak cinta kau dan dia mak ak manis seindah berganti pedih pondan pì kiki adele kwn2 tlg melayu ok insuran
    Cc ok mat tkyah kwn artis solat

    ReplyDelete
  60. Nk msn bola sepak ak minta kt veloo nnti cikgu pfs ok bee<3-:)

    ReplyDelete
  61. Hang janji buku baca kalau dak 2 sem

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gambaq ak yg ada hang boh ja kt sini ak penau

      Delete
  62. Dulu pfs asramaku rumahku rumahku syurgaku

    ReplyDelete
  63. Tya, root mcm tk guna tu easy battery saver advance mood no ni lain tklayak family pun sama hang ja layak

    ReplyDelete
  64. Aku nabilridzal kata babi tauk kt paan

    ReplyDelete
  65. Replies
    1. Ok shifak2 tkyah makan ubat sudah jgn stop

      Delete
  66. Hang tolong sat semua ak maaf dah

    ReplyDelete
  67. Maki ak buang nanti sumpah demi Allah

    ReplyDelete
  68. La mak ak cutì skolah semayang pun x leh cuti adik ak slamat sana ak tk aman lg

    ReplyDelete
  69. 140 Send

    TherealAbyss Hello someone is making really bad rumors about you... http://t.co/Ia84Nb5

    ReplyDelete
  70. Word tadi masscom aku pndai aku tegasa

    ReplyDelete
  71. Ngm srilanka dpa pindah ok esok syifak mampuih pi mahadi

    ReplyDelete
  72. Ak bara bab tu kami lemah ok amekaw ak ja surau

    ReplyDelete
  73. Yg fesi kita dulu ang wujud ka dak al tak taw ak 1 4 1989 penang ja tkpa gumah pi megata sabah sarawak dk

    ReplyDelete