masalah juga begini uihh !

ntah apa yank bakal berlaku lagi . kesabaran aku ternyata diuji . huhuk ! law diikutkan plan , es0k ade photosh0ot ngan member2 aku . tapi , masalah timbul plak derr~!! bayangkan laa , memory card tade , charger tertinggal kat kampung . n latest , member plak gtw ta k0mfem lagi bley kuar ker ta es0k sb duit ta bank in lagi . hmm , btw , soal mem0ry card da settle arr c0z tadi aku da g beli yank baru . but , the problem is how to use my "baby" to our photoshoot if the battery is empty~ l0rh !! -__- .



  alaaa , camne ney ?? kit0wank da planning baek punya ! but jadik camni pula . hurm  :'( . 
m0oood cdey jugak . same with u laa . huuuu~ andai kata laa duit member aku tu suda di bank in , konfem jadik pegi es0k . tapi camne na gtw dye sal "baby" aku . "baby" tade betri tuu , na charge un ta buley gak . aduii' ' !! stress nyerrr ~!!!  buntu ! tataw na pkir camne lagi . adezz =,=




tape la, nanti aku pkir kan camne na settle kan . w0key , skrunk aku na citer cket arr sal raya aku tahun ney . for me , raya taun ney bole dikatakan meriah . duit raya p0wn meriah gak . hahak ! al-maklum laa kan , selagi ta keje or ta kawen , selagi tu duk dapat duit raya laa jawab nyer . hihi , untung jugak blaja jauh-jauh , duit raya yank aku dapat p0wn di up kan lagi . ^_^ . 




pagi raya paz solat sunat aidil fitri , aku menziarahi kubur arwah adik aku , arwah tuk aku . arwah sdara-mara aku . erm , normal laa kan law menitiskan air mata di saat tuu . huhu~ then, time na blik dari masjid , ade orang masjid bagi duit raya kat aku . haha ! lawak2 ! segan kowd na amek . hihik >< . tapi, ta baek tolak rezki . kan2 ? heee~ tema kaler pada ari raya pertama uwh , merah hitam . :-) . raya kedua plak , hijau kuning . n tema raya ketiga , purple pink . hehehe . 

 

raya pertama di kampung~ ;p



promotion baju raya kedua . haha !



raya ke-4 ? kami wat open house , cket2 ja . tukang masak ? aku laa orang nyer . hahaha ! 
menu ? aku memilih spagheti~ ^_^ .. aku ney sebenarnye baru belaja2 memasak spagheti uwh , so that aku test arr time raya tuu . ingat kan ta ramai yank datang , rupa-rupa nyer , tuu dia ! 3 kali gak arr aku rebus spagheti uwh . alhamdulillah , tetamu berpuas hati ngan masakan aku yank ta seberapa tuu . ehee~



w0key laa , aku na g mamam luh ney . kelaparan keterasaan woo ! hahak ! 


burbye~ sekian wassalam .




nuha fashshalna binti mohd asri



222 comments:

  1. Kita dua ja crew2 semua buang sementara ja

    ReplyDelete
  2. Tgk mata hang aku taw
    .
    Ya Ałlah ak besyukur apa yang jadi ada hikmahnya

    Now aku nak rest tengs

    ReplyDelete
  3. Takut kita dua cinta tkkan syak ok
    I love u

    ReplyDelete
  4. Hang ikut nafsu peluk pi tkpa berlapit

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hang peluk k tkdapa ak boring sunyi ja

      Delete
    2. Bkn alim sgt nk tipu buat apa ok cool ja mcm ak tk marah2 pun aku tk hot ak cool

      Qb minggu dpn:-)

      Delete
    3. Terserah hang pilihan di tangan hang ak ja problm dndam ok ilang dah

      Delete
  5. Sekadar gambar ja tadi sementara tunggu org tahlil

    ReplyDelete
  6. Masalah tu nk pompang ka dok sgp

    ReplyDelete
  7. Mu tgk mana pun sama saya mahadi yang kau cintai

    ReplyDelete
  8. Tanya tadi uztaz kata tk aku kata ak

    ReplyDelete
  9. Aku sayang hang ok jgn jadi mcm islia

    ReplyDelete
  10. Mana ada manusia sekacak ak pelik tapi benar


    Suara sedap malaih tanya

    ReplyDelete
  11. La laskar cinta ak cita apa pun tkpa kan

    ReplyDelete
  12. Nanti ak tnjuk diri ak ak taw la ak syafiq

    ReplyDelete
  13. Islia ak tk kata hang ak kata first

    ReplyDelete
  14. Dato linggi bpk


    Dato janaton mak


    Angkasawan sheikh muzafar anak murid dia

    ReplyDelete
  15. Ak gak dah jawapan sama saja okay aku cita dari arwah abah aku

    ReplyDelete
    Replies
    1. 11 beradik sorang mati jatuh sungai cucuk paku tktaw ak yakin okay

      Delete
    2. La 6 dulu 7 arwah tok zakaria semua mak dia dia kok kong sorang hospital tok pompuan mati kapai haji tk caya sudah

      Delete
    3. Dia lahir 1954 mak nanti 1961

      9 mac. T. T. 16/6

      Delete
  16. Pikiaq dpn kiamat quran hilng relax menyanyi sat kata yau mul kiamah yahudi mai lwn

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ādām hawa first last ādām hawa adil

      Principel

      Delete
    2. Tkmau belah okay mcm tu semayang ja kwn jahat bg kuliah aku mekah pi

      Delete
    3. Aku tkkn marah hang aku nk kawin gngn hng 29 okay dulu best shawn michaels diculik bunian tkpa skit org bodo aku pandai

      Delete
    4. Dia kata pompuan bogel dia tk heran ok aku pelik fun ja dia kata mimpi siang kutbah rasullullah pastu dia cium aku semayang sudahlah jumpa peluk berlapik mahadi pi aku salah aku murtad

      Delete
    5. Mai la bang ni tkpakan ok mekah aku 40 kiamat ok tk betoidak aku teka ja Tuhan ja taw

      Delete
    6. Aku menyusahkan dak tabur berbunyi nk ceramah apa oghan tidoq aku ngaji ja salaka

      Delete
  17. Bab bangang aku taw lama betoidak bpk aku semayang ja peduli apa tok imam betoidak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hantu tkdak karut tkpa halusinasi ak lwn ngantu telinga masuk gaib tanya paan

      Delete
    2. Tkmau taram geram tok imam kata tjpa mmg langgar keta tk koma pun telentang last mohon restu

      Delete
    3. Fb saya sdg bercinta



      Reply tahniah

      Delete
    4. Tkpa jihad ja punza pasai ok ngantuk bye2

      Delete
  18. Setan kt hang pompuan laki daki2 api ja pun tkt ka hot setan ak jarang marah

    ReplyDelete
  19. Ak no satu ok dunia ok bye sayang hang mak sudah ok

    ReplyDelete
  20. Replies
    1. Mahadi2 kwn ak ismadi aku rindu hang sangat

      Delete
  21. http://ms.m.wikipedia.org/wiki/Imam_Mahdi#section_2

    Me

    ReplyDelete
  22. Seperti Nabi Isa, Imam Mahdi tidak pernah berkahwin.

    ReplyDelete
  23. Tidak akan muncul seorang pemimpin (yang dikatakan Imam Mahdi) dikalangan umat Nabi Muhammad di akhir zaman sebelum kebanyakan orang yang beriman kepada Allah dan Rasul-Nya bersatu di bawah satu kitab(Al-Quran) memenuhi bumi ini dengan kebaikan dan mereka juga mengajak dan memimpin manusia yang hendak beriman mengikut mereka melaksanakan semua perintah di dalam Al-Quran.

    Fb

    ReplyDelete
  24. Dalam ajaran Islam, Imam Mahdi (b. Arab: ﺍﻟﻤﻬﺪﻱ al-Mahdī) ialah seorang Muslim berusia muda yang akan dipilih oleh Allah S.W.T. untuk menghancurkan semua kezaliman dan menegakkan keadilan di muka bumi sebelum datangnya hari kiamat.

    Hal ini diterangkan sangat jelas dalam sebuah hadis nabi yang di riwayatkan oleh Thabrani.

    Telah bersabda Rasulullah s.a.w, “Sungguh, bumi ini akan di

    ReplyDelete
  25. Dalam hadis yang disebutkan di atas Imam Mahdi akan memimpin selama 7 atau 8 atau 9 tahun. Semasa kepemimpinannya Imam Mahdi akan membawa kaum muslimin untuk memerangi kezaliman, hingga satu demi satu kezaliman akan tumbang takluk dibawah kekuasaanya.

    Kemenangan demi kemenangan yang diraih Imam Mahdi dan pasukannya akan membuat murka raja kezaliman (Dajal) sehingga membuat Dajal keluar dari persembunyiannya dan berusaha membunuh Imam Mahdi serta pengikutnya.

    Kekuasaan dan kehebatan Dajal bukanlah lawan tanding Imam Mahdi oleh karena itu sesuai dengan takdir Allah, maka Allah swt akan menurunkan Nabi Isa dari langit yang bertugas membunuh Dajal.

    Imam Mahdi dan Nabi Isa akU pikiaq yg tkdk2

    ReplyDelete
  26. Try jadi aku berdakwah fb biaq jumpa2

    ReplyDelete
  27. Kefahaman terhadap Imam Mahdi dalam Islam berbeza mengikut aliran Ahli Sunah Waljamaah dan Syiah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fb kna bukak lg cepat lg bagus kiamat

      Delete
    2. Taun dpn dulu tksah berani sgt

      Delete
    3. Quran tkdak sbt mahadi rasullulah ja ak kata detu mimpi kan

      Delete
    4. Tk kawin kita ok šat tkpa pelan2

      Delete
    5. Siang keta kebai mimpi kutbah siang mlm superman kt rumah pkngah esok dulu tk caya sudah diri aku aku caya

      Delete
  28. Bg mak pi haji taun dpn kot insyaallah

    ReplyDelete
  29. Haritu gegaq boleh buat lawak helmi

    ReplyDelete
  30. Dah ak rasa ak mcm tu mcm tu nk buat mcm mana ak tk tipu

    ReplyDelete
  31. Boieh ja tapi tidoq dulu okay bee

    ReplyDelete
  32. Smlm fb no post mcm tk tkt Allah

    ReplyDelete
  33. Jika diteliti secara tersirat pada maksud Imam Mahdi itu sendiri, ia tersimpan seribu satu rahsia yang disembunyikan oleh Allah dan Rasul-Nya kerana seperti mana kitab Al-quran yang tersimpan seribu satu macam rahsia dan ilmu. Maka, begitu juga pada Imam Mahdi sendiri. Ini adalah kerana Allah hendak memelihara agama-Nya dan hamba-Nya yang taat.

    Sesungguhnya Allah memelihara Agama-Nya dan Hamba-hambaNya yang taat kepadanya. Imam Mahdi adalah golongan atau kelompok manusia yang mendapat petunjuk dari Allah melalui Kitab-Nya(Al-quran) dan mereka menyebarkan kebaikan atas muka bumi ini mengikut tiap kehendak ayat-ayat dari Al-quran. Mereka juga mengajak dan memimpin manusia ke arah melaksanakan Titah Perintah Allah seperti yang dilaksanakan oleh Rasullullah. Seperti mana yang terkandung di dalam Surah Ibrahim ayat 1:

    Alif, laam raa. (Ini adalah) Kitab yang Kami turunkan kepadamu supaya kamu mengeluarkan manusia dari gelap gulita kepada cahaya terang benderang dengan izin Tuhan mereka,(yaitu) menuju jalan Tuhan Yang Maha Perkasa lagi Maha Terpuji

    Golongan ini akan meneruskan usaha yang diwariskan oleh Rasulullah dan sehingga manusia telah ramai yang mengikut mereka. Pada suatu masa akan berlaku suatu perubahan di mana sistem pemerintahan Islam yang pernah tegak kukuh berdiri kukuh akan didirikan semula iaitu Khilafah.

    Pemerintahan yang telah dijatuhkan oleh kelompok yahudi yang akhirnya mereka berjaya

    ReplyDelete
    Replies
    1. “Telah berkata Ali sambil memandang puteranya Hassan,” Sesungguhnya Puteraku ini ialah sayid sebagaimana yang telah dinamakan oleh Nabi SA W. Dari keturunannya akan lahir seorang lelaki yang namanya seperti nama Nabi kamu, menyerupai baginda dalam perangai dan tidak menyerupai baginda dalam rupa dan bentuk.”

      Hadits ini telah disahkan oleh para ulama di antaranya Al-Manawi di dalam kitabnya Al-Kabir, Ibnu Atsir dalam kitabnya An-Nihayah, Ibnu Qayyim Al Jauziyah dalan kitabnya Gharibul Hadits dan Al-Manarul Munif Fi Sahihi Wad Dha’if, Al-Muhaddits Sayid Ahmad Siddiq Al-Ghumari

      Delete
    2. Malaih merapu ok merana diri la nk cit J

      Delete
  34. Mcm ni free ja buka pi wifi dia pinjam adik aku tk mintak izin aku pn hati aku bencik kt pk cik tk taw tkmau mahadi tapi dok rasa dah

    ReplyDelete
  35. La begat dah dunia islam aku muda lg tksah kurafat

    ReplyDelete
  36. Teghuk aku tapi tk taw aku pikiaq sema hng gelak suara hng merdu tk taw la ingt hng mcm siha dirniah tarbiah



    mcm aku

    ReplyDelete
  37. Jgn risau hebat aku bomoh šiam pun terlampau bataniah ok kn imam muda

    ReplyDelete
  38. Isyak sat aku jenih salam hati bara jenih dajei gelak2 ada yg aidil peterpan mcm aku ok

    ReplyDelete
  39. Hati aku sat fb aku tugun maki semua ok

    ReplyDelete
  40. Aku bara nabilridzal mpp dak


    muhammad amar yg tų ja


    budak ni playboy

    ReplyDelete
  41. Lupa2 bang mirul kecian geng ada yg minat pikah tadi aidil peterpan

    ReplyDelete
  42. Detu diplomą ada dah kktm

    ok tkpakan bg ja no boskan mahadi tų tk taw

    ReplyDelete
  43. Aku menyusahkan dak tabur berbunyi nk ceramah apa oghan tidoq aku ngaji ja salaka

    Tidoq sudah ak

    ReplyDelete
  44. Hang cinta kat ak ok fine come early

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lagi cepat lagi bagus siksa dua2

      Delete
    2. Nk nyibukt bwh soh tak tarikh date pa

      Delete
    3. 19 okay hang balik free lepaih tu

      Delete
    4. Lama2 mcm ni gila mai ja awai ohsembill tadi ajak nabil dia soh relak

      Delete
  45. Aku ikut sgt prinsip keutamaan pi masjid tk abaq mak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mak tekujt ak pi mcm tu ja balik mcm tu jgk

      Delete
  46. Mcm mana bagitaw mak semua tu hang kia tkpa jumpa ak tarik ok

    ReplyDelete
  47. Dia kata redlight stop mcm tu ak mahadi

    ReplyDelete
  48. Sblm ngan hang masjid tu rumah kedu saha start adik dok pi okay 3 bee ak hantam tulih ja hati2 insuran hati



    X sah sntap

    Mcm jgn iri hati x sah

    Okay bee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tkpaka aku gila hang gila jgk ok pidoih tng nab gila mana ngaku gila


      Buat2 gila dpa gelak okay mjdjmjpmpmtjumjnla ndjtw!?dшмдмшремсднембиеаеамесншмрдищмрфшм.




      <3вксшьдмш



      Kebas tgn












      Okay









      Jgn tnjuk tdq aku okay

      Delete
  49. Mcm batman pakai topeng ok sayang


    Aku nk buat spek rbun kiri ok

    ReplyDelete
  50. Tkpakan identiti spek2 ok jgn peli

    ReplyDelete
  51. Jgnt buang 40 pnh mcm ni siksa la 23 ok

    ReplyDelete
  52. Pikiaq cun ja bkn cinta pun siksa

    ReplyDelete
  53. Cintalah oka y cintalah matahari terbit

    ReplyDelete
  54. Web version ada music music lalai

    ReplyDelete
  55. Hang makan pil apa kecian ak stop ja pakai gelak

    ReplyDelete
  56. Hang emma ckp lein tkyah masalah jd

    ReplyDelete
  57. Nk bwk budak tu bwak gigi putih cik putih



    Jalan2 suda2 ok ak mai ikut dan

    ReplyDelete
  58. Online job at home kolej ak tk hantam ak tinjaw

    ReplyDelete
  59. Semua tk layak masuk syurga kamulah bidadari dari syurga

    ReplyDelete
  60. Almashoor jeles kesian dia ajak dia

    ReplyDelete
  61. Gamai aku suka hang aku cinta dia bekas kekasiht







    Laien x layak








    Mak aku boleh lwn hang

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sat mahdi bukan ak sbb dalil tkdak quran

      Delete
  62. Wikipedia manusia sama ja semua manusia tanah

    ReplyDelete
  63. Hang mcm aku tu cinta tgk fb cinta tapi hg tak taw dpn aku hang malu pndng tu?

    ReplyDelete
  64. X sah kata ak ni superman ilmu byk okay studies
    Jgn ingat kosong cc x sah hang dok rumah ja aku jantan ok

    ReplyDelete
  65. Smlm tkya tu semua nk cita x sah



    Okay pahamkadmai patut ajak hang kenduri kak ira

    ReplyDelete
  66. Hang sapa aku tk taw mai ambik ja

    ReplyDelete
  67. Taw hang cinta ku yg sarahdina sorry2

    ReplyDelete
  68. Aku tekanan sgt ok ditakdirkan ja sat khidr nk study ok caw@-}-- biskut :

    ReplyDelete
  69. Nk tegakkan islam syiar islam yg dok nganga qb

    ReplyDelete
  70. Jd tokong ja dok masjid betoidak orang tk paham kna usaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ciria wei imam muda kalah hng tk mai dok posing ja

      Delete
  71. U aku terlampau cinta kalau cinta tu payah


    Kwn hng ak tegasa riski

    ReplyDelete
  72. Ak mood dok ngan ponpuan ja laki malas

    ReplyDelete
  73. Tu punca break dulu adik dia ok cool

    ReplyDelete
  74. Acab pulun dia tk jumpa cinta sejati lg pompuan tpu dia

    ReplyDelete
  75. Ak dosa byk k. Aku baru insaf


    Aku dajei

    ReplyDelete
  76. Betoila hang budak kecik apa taw
    Okay bee. 999








    Cujei dajei alfarabie

    ReplyDelete
  77. Nabil munafik tk taw la kt dia nk hujan angkat ckp

    ReplyDelete
  78. Ak sapa nk tntukan semayang ja babi tk leh

    ReplyDelete
  79. Doa ja lah ribut dok rumah hang <3 la

    ReplyDelete
  80. Ak check youtube orang dok tnggu mahdì



    Tenang la punya pasai

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bab tu kami lemah belah buang qb

















      Hell

      Delete
    2. Tktaw sayang hang kecian pn haniza kecian




      dpa otak tk kat lutut bahagia la tkpakan tunggu 19 okay

      Delete
  81. Dpa settle stye ak ok ak geram kt arwah tkyah

    ReplyDelete
  82. Nak bg tenang solat aku tk tenang

    Tadì tenang nk taw ?

    ReplyDelete
  83. Nak bg tenang solat aku tk tenang

    Tadì tenang nk taw ?

    Buka mata semayang baca pompuan pelan laki kna kuat jgn caras tok imam

    ReplyDelete
  84. Tunduk sikij aku dok buat nk tegelak

    ReplyDelete
  85. Family akupun tk terjaga nk jaga tkpa hng beik tk mcm tk taw

    ReplyDelete
  86. Mau bb hng tukaq mau mcm tu ok nk beli la tksah tunggu keja

    ReplyDelete
  87. Android la bng mirul aku galaxy yg ni beghantu nk tkpa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku juai kat hng timbang abeh diploma aku sdq diri

      Delete
    2. Bb tegingin xsah kiamat nanti

      Delete
  88. Hak aku ni tkpa tukaq sat tkpa main ja aku main bb hg okaykan

    ReplyDelete
  89. Kulit tkmau blapik tkpa okaykan aku tk pnah dating

    ReplyDelete
  90. Ikut suka hng muka tu jugak mai ja la 24 Jam aku Free ok





    dpn rumah raya

    ReplyDelete
  91. Aku student Group study bosan mcm ni tkpa studio nk masuk

    semua ak pi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nk menyanyi boleh nk menyibuk bawh urine test ada dulu

      Delete
    2. Aku igt hng kat pakman mai dkt aku buat tktaw komitmen dia soh pakai olay tk taw bukan aku aku Garnier

      Delete
  92. Ak mengantuk nk teman hang bagu kna magah esk kusus

    ReplyDelete
  93. Bpk hang pun tepelanting mak hang kot

    ReplyDelete
  94. Hp ni ak suka mcm besaq buat apa pakai pi sampai pecah ak sdahana ja

    ReplyDelete
  95. Kampung dpa nk hang nk ambik2 tk logic sluaq pun hapak

    ReplyDelete
  96. Nanti ak beli laptop ku qb kita jumpa ok sayang malaih harap ògang-:)

    ReplyDelete
  97. Bwh pesan lampu merah stop dah emma gila wang pesan jgn paksa ill words

    ReplyDelete
  98. http://mocha-sha.blogspot.com/2011/09/masalah-juga-begini-uihh.html?showComment=1336731758196&m=1#c8738034222183116586
    Din

    ReplyDelete
  99. Sayang hang fb mahadi xsah nanti ok

    ReplyDelete
  100. Hidup ni sat bila2 ja pc okay bee



    Study ni ja lein jgn din tadi

    ReplyDelete
  101. Replies
    1. Aku pun dajei














      Hellmexxx ajak please my bro

      Delete
  102. Qumah solat penat dpa punya pasai

    ReplyDelete
  103. Replies
    1. sumpah saya belajaq dgn sha ja puan haniza oxford

      Delete