hidup matiku hanya padaMU


da terlalu lama wase nyer aku ta update bl0g nim.. huhu~ there are samtim to story, dats y la aku d cni na mencoretkan sdikit lam bl0g aku..hee~ehem, saje na isi masa terluang ni ja.. ;)





I LOVE YOU TILL END OF MY LIFE AND IF I CAN, I WANT TO LOVE YOU FOREVER !!!



as all know, lahir nyer kiter kat dunia ni dengan kuasa Yang Maha Esa, kembali nyer kita kepada DIA jugak nanti. So, sepanjang banyak mana masa yank telah diberi pinjam kepada kiter di muka bumi NYA ini, sama-sama laa kiter mengerjakan suruhanNYA.. sebelum kiter menyesal disaat yank sudah tiada guna nyer, lebih baik kiter muhasabah diri dan ubah diri kiter ke arah yank lebih baik.. sebagaimana diriku, aku sedar aku banyak melakukan kesalahan sepanjang hidup aku sebagai hambaNYA..lalai dengan suruhanNYA..erm,kadang-kadang, aku leka dengan duniawi, tambahan, sekarang ni aku lebih banyak mensia-siakan masa aku dengan mende-mende yank tak berfaedah.. padahal, aku sedar..aku masih seorang pelajar yank mesty fokus kat study..memang la ta salah kal0 kiter na luang kan sedikit masa untuk berseronok tuu ngan mmber-member..tapi biarlah keseronokan kiter tuu ta melebihi batasan.. or law na berh0liday ngan member tuu, jangan laa ganggu waktu belaj0r ya..bi0r la lam cuti sem ka..an bezz gitu...hehe..^_^..



hayat kiter p0wn kiter tataw sampai biler kiter mampu bertahan di muka bumi Allah ta'ala..  pandai-pandai laa kiter bwat persediaan untuk ke alam seterusnya kelak..aku di cni hanya mampu memberikan kesedaran kepada diri aku n diri korang yank rasa terbukak pintu aty na berubah tuu..sama-sama laa kiter doakan agar diri kiter mampu bwat yank terbaek untuk bekalan akhirat kelak...


~SEKIAN UNTUK KALI NEY YAW~


salam daripada nuha fashshalna mohd asri 


 

231 comments:

  1. I LOVE YOU TILL END OF MY LIFE AND IF I CAN, I WANT TO LOVE YOU FOREVER !!!

    ReplyDelete
  2. Like toy soldier me


    Eminem now


    Im outstation kelate


    Мбрнъибьша

    ReplyDelete
  3. The mahdi is frequently mentioned in Sunni hadith as establishing the caliphate. Among Sunnis, some believe the Mahdi will be an ordinary man, born to an ordinary woman.

    ReplyDelete
    Replies
    1. The mahdi is frequently mentioned in Sunni hadith as establishing the caliphate. Among Sunnis, some believe the Mahdi will be an ordinary man, born to an ordinary woman.

      Delete
  4. The mahdi is frequently mentioned in Sunni hadith as establishing the caliphate. Among Sunnis, some believe the Mahdi will be an ordinary man, born to an ordinary woman.

    ReplyDelete
  5. http://ms.m.wikipedia.org/wiki/Imam_Mahdi twiiter tadi hg tk dgq ckp

    ReplyDelete
  6. Aku pulun tega 23 mcm2 kami dua ja di saya single žana ratu fb ada mcm tu pulun

    ReplyDelete
  7. Ak jggt lebat mahdi aku beik tk tikus dulu ngorat tgh mlm ak cinta mati tka nama tepat fatihah teka ja kebetulan

    ReplyDelete
  8. Rekemen kecian dia tk jumpa cinta jahanam dia kna tipu awek2 mau duit mat kata lama dh

    ReplyDelete
  9. Tarik moto aku pi kt dia ak nk tlg hng pasttü dia kta hang susah ak tk penah tlg

    ReplyDelete
  10. Mmg dia tk belajaq tu šilap lepas ak kacau dia keja awek tk guna

    ReplyDelete
  11. Ak kata siap dh din dia pelepaih diri tpa dia dh berjaya ek

    ReplyDelete
  12. Kami mcm2 tkt marley buat apa nk gaduh hapak. Jd dia tokong mlm

    ReplyDelete
  13. Geng budak asrama topui x sngaja ok aku beik st dpa semua cuti sudah abis bro

    ReplyDelete
  14. Asyik main game taw ak boring tu main pompuan hp ja

    ReplyDelete
  15. Ak bkn jnh lyn awek ja tk fun ok yg tu nab punya ok twitter pc

    ReplyDelete
  16. Faris nk ngorat hng tkdpt reject ak plg handsome din kalah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dh buang semua hp ja tinggai menyusahkan tkpa

      Delete
  17. Mcm cita josh hbt ak ni mahdi lmbt lg fb x lyk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Awek dia ak knai ak tk suka awek byk duit nk kwin tkpa pakwe dulu

      Delete
    2. Aku mahdi tkpa murtad pi aku semayang sat

      Delete
  18. Shah dngki kata theera alias. Kt ak. Dia bodo

    ReplyDelete
  19. Thera ak nk dpt no mat ja tu kawan artiš ada dia boys nk pompuan mcm mana ak kata mcm uztazah pilihan sgp semua shah kata ak unfriend tersingkir

    ReplyDelete
  20. Mana ak taw dia ydp tu ak kna ydp suap pi dpa tkpa paan sng ja rumble tega pakai kepiah

    ReplyDelete
  21. Ak sarah pun tkpa tk cinta pk ngah kelang pun tkpa tegasa ak

    ReplyDelete
  22. Kmpung nk aram biaq ja la. U turn nanti the scientist masyar

    ReplyDelete
  23. Dpa dok baca biap ja marley kia kna masuk utan dulu mcm aku paham

    ReplyDelete
  24. Semua dlm utan hang biasa kelantan sana best budak lik lau biasa mcm tk pernah

    ReplyDelete
  25. Dulu gerai geng ak concquer la botak2 ak tk kata apa tknmpak muka pun

    ReplyDelete
  26. Gņg kktm aku aidil syazwan frēs dpa pi jauh ak kna jaga bp

    ReplyDelete
  27. Maarop jaga ayin adik ja mcm tu ok buat org bara

    ReplyDelete
  28. Bgu pysco mind games ak nk cari calon tkpakan cinta

    ReplyDelete
  29. Marley ak tagam juah sgt ingt tmpat bpk dia

    ReplyDelete
  30. Kita dua ja dia pi post betoidak hng dia tk hide

    ReplyDelete
  31. Shah samn ak ada hak kat surat ada moody shah kia

    ReplyDelete
  32. Ešok ak jumpa dr helmi tk dpt apa abeh jkp

    ReplyDelete
  33. Amekaw budak luaq bagu mcm nk nangis sabaq jd mcm la mahadi pi

    ReplyDelete
  34. Ak tk keluaq 3 pat pg pi mc d tu boroi cekiq duit haram dap

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ak kata party bebas islamic thingking semua umat bkn rosmah ja lorong pn tkpa

      Delete
    2. Marley warning tgk ak bg malu dpn pk guard sumpah demi Allah

      Delete
    3. Satu maaf pun tkpa marley ja paan dh ok spear skali hempuk ka pa

      Delete
  35. Kita plk nk kna mai kt dpa tkpaln lebih kantin

    ReplyDelete
  36. Nk dkt 28 ak tugun 28 x leh matriks kantin semua ak nk fight gian

    ReplyDelete
  37. 27 pp akpi semua mai tgk ak nk buat dowfy hng sat tkpa time tu kusus haji bara la ok 27 pg

    ReplyDelete
  38. Tu ak belah buang tk tahan hng x sh mai hg ketegaq tksah hng mai ak belah dowfy qb isnin pg makan suap-:)

    ReplyDelete
  39. Dia marley maki tulih hg saksi qb isnin ak tggu tk mai kia shah mai ak ngan adik penumbuk besaq

    ReplyDelete
  40. Shah blakang gate motor penampaq settle tengkorak itam

    ReplyDelete
  41. Permintaan anda telah berjaya. RM2 telah dikreditkan ke akaun anda. RM2 & RM0.50 (caj urusan) akan ditolak dari tambah nilai anda yang seterusnya.

    Okay bee danial marley

    ReplyDelete
  42. Shahab perdana geng. Hgpa belah buang subuh aku gerah tk dosa

    ReplyDelete
  43. Knan Pisang cekiq ja keja muni aku tkmau main perasaan sorry sayang

    ReplyDelete
  44. Tk lagat sayang dah aku beli i5 hg ckp ngn aku tkpa

    ReplyDelete
  45. Rohulqudus darikecik agama planet mak cikgu bio mcm2 buku arwah sajak mislia wabak hg baca pa

    ReplyDelete
  46. Xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
    Adik nadhirah seb beik matriks plkn lg naya

    ReplyDelete
  47. dhirah seb beik matriks plkn lg naya

    R
    IZky ang ataaass pontianak harum sundal malām hg

    ReplyDelete
  48. Sorry sha ak bara hg tkpa ak sorang sama danny

    ReplyDelete
  49. Stop shafiq, sebelum saya p jumpa mak kamu. Dpa yg mula ak sensitif

    ReplyDelete
  50. http://www.blogger.com/profile/11123338374294896112

    It mana blajaq benda ni

    ReplyDelete
  51. Keja nk hentam bersih tuja ikt lg ckp bng mirul

    ReplyDelete
  52. Nk kna mai la masjid jemaah pieces sum41

    ReplyDelete
  53. Firasat coldplay the scientist last adam ok hisab amalan

    ReplyDelete
  54. ak layk dok dlm kubuq helmi kata betoìla

    ReplyDelete
  55. Mcm khidir tapi tk khidir usaha tangga kejayaan

    ReplyDelete
  56. biarlah nidji dlu ok ak yg belah ok

    ReplyDelete
  57. Tkdak apa betoidak setan facebook

    ReplyDelete
  58. Ak nk tejun jgk biaq sini sementara shifak esk ok solat taman lgt ok peterpan

    ReplyDelete
  59. :-) perempuan mana elok pi masjid pegi dah

    ReplyDelete
  60. Kugung pì tkpa dulu nafsu dlm pagaq ak malu ak gemuk

    ReplyDelete
  61. Penat ydp tk ambik tindakan jumpa cikwan ak jgk

    ReplyDelete
  62. Mmg boleh buat tktaw dah menyampah betoidak

    ReplyDelete
  63. Biaq saja ak kata mai tempat ak tkmau juah kan dah malu ce u in court tkyah gila

    ReplyDelete
  64. La 3 bulan muet dulu ak nk bejuang tkpakan sayang-:)

    ReplyDelete
  65. Nk rindu apa muka ak penang ja ok

    ReplyDelete
  66. I nk kata mak i penat bkn mcm lectures la marking papers

    ReplyDelete
  67. I nk kata mak i penat bkn mcm lectures la marking papers

    ReplyDelete
  68. I tak mau tamak fb i buang bg u n nabil=p
    Kekurangan harap maaf ok exit house

    ReplyDelete
  69. http://hafiz.my/jadual-puasa-yang-dianjurkan-islam-2012-14331434h/

    ReplyDelete
  70. Ak tk settle ngan awat libatkan nabil?

    ReplyDelete
  71. Dia dok call ak besa kena pulun call dulu keja

    ReplyDelete
  72. Tebeliak biji mata dia memaog jahat pada daniel


    Daniel tkt ak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kt asrama ak pukui paan paham dm semua kena

      Delete
  73. Seb beik pulun ada apa punya turr

    ReplyDelete
  74. Twitter kna block sebulan biaq la google account ecorp kalah

    ReplyDelete
  75. ak memang mcm emma tp terkawal bila dgn u

    Ubat makan shifak pi rabu

    ReplyDelete
  76. Mr fix boleh ak lein tkpakan gosip ak penampaq dm

    ReplyDelete
  77. Kna kwn dgn nabilridzal paham besaq bdn dia bagu 21

    ReplyDelete
  78. Megata pi muar agama ja debat kristian ak seriau hang

    ReplyDelete
  79. Hang pun nganga library biaq kt hang 1 battalion kecuali dowfy

    ReplyDelete
  80. Tk azan lg hang sayang ak sabaq tkda pa cuaca

    ReplyDelete
  81. Raihan kaset tabuq berbunyi sangkakala membelah lgt kecik makan riba susah court mamotrh muah pk mntua garang ak beik mak keja pi kusus tkpa mengata ak pnyambung warisan pfs kaunseling

    ReplyDelete
  82. Hang d6doi ak ok asaq dulu hang gatai mau 1st class lekeh x mau pd like azan

    ReplyDelete
  83. Settle dowfy pd semua semayang ngaji ilang

    ReplyDelete
  84. Sedang apa dan dimana tkmau ckp tu cinta gila dewa 19

    ReplyDelete
  85. Leave out of the rest


    Khayalan tingkat tggi ak nyanyi kt hang fesi

    ReplyDelete
  86. Tk smpai 10 kali mjd dpan rumah tkpa mak ak

    ReplyDelete
  87. Takkn tanya sama pokok ang angau ak dak 102 klinik

    ReplyDelete
  88. 23 beckham ak btk2. Dok saja

    Call me when u sober pfs

    ReplyDelete
  89. Ak terharu mintak ampun aktdok 5inetron mangkaq kelate tu maroon5 dulu ronaldo

    ReplyDelete